Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Σύμβουλου Ρεντίνας . Και οι κρίνοντες κρίνονται...


Το είδαμε κι αυτό. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗΣ προβάλλοντας λόγους όπως (αντιγράφουμε από τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης ):


  • Η απαράδεκτη κατάληψη των πεζοδρομίων συνεχίζεται με την ανοχή του Δημάρχου.

  • Η απαράδεκτη κατάσταση με τις ομπρέλες στις παραλίες και η μη τήρηση τωνπροδιαγραφών από τους επαγγελματίες συνεχίζεται.

  • Η υποβάθμιση των επιτροπών του Δήμου με την υποχρηματοδότησή τους αλλά και η απαξίωση τους από τον Δήμαρχο.

  • Η υποβάθμιση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου με την ελλειπή χρηματοδότηση και η απαξίωση τους από τον Δήμαρχο.

Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη δήλωση δεν συνιστά αστείο ή ανέκδοτο ως ενεργοί πολίτες και δημότες προβληματιζόμαστε:

Τα πεζοδρόμια και οι ομπρέλες ενδεχομένως αποτελούν πρόβλημα για τον Σταυρό . Τι ακριβώς έκανε ο κ.Τσουραλάκης για την βελτίωση της κατάστασης που περιγράφει; Ποιές προτάσεις υπέβαλλε στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο και δεν εισακούστηκαν;

Η αφηρημένη (και χωρίς στοιχεία) επίκληση για υποβάθμιση των επιτροπών του δήμου ποιόν μπορεί να πείσει ότι δεν είναι προσχηματική και υποκριτική;

Υποβάθμιση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου πως ακριβώς προκύπτει; Από όσα γνωρίζουμε ο Δήμος Ρεντίνας έχει πολύ καλές σχέσεις με τα τοπικά αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία τα οποία και ενισχύει οικονομικά ,στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Ο αυτόκλητος δικηγόρος τους κ. Τσουραλάκης ποιά στοιχεία ,περί του αντιθέτου έχει; Πως ακριβώς αντέδρασε (ως συμμετέχων πολίτης τότε) o ανεξάρτητος, όταν στο παρελθόν, χάθηκαν τα βιβλία του ΠΑΟΚ Σταυρού, χάθηκαν τα βιβλία του Λυκείου, χάθηκαν τα βιβλία του Τρίτωνα Βόλβης;(είναι γνωστό ποιός τα έχανε και για ποιό λόγο)

Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας . Η επιλογή ανεξαρτητοποίησης ήταν του κ. Τσουραλάκη ή του κόμματος του; Μήπως αποτελεί πράξη μεταμέλειας για την ενταξή του σε ψηφοδέλτιο που δεν υποστήριζε το κόμμα (1 είναι το κόμμα)

Πως ακριβώς μπορεί κανείς να αξιολογήσει ΗΘΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ την ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσουραλάκη και χωρίς προφανή λόγο. Δεν συνιστά πράξη ανεντιμότητας και αφερεγγυότητας έναντι κυρίως των πολιτών που τον ψήφισαν ως μέλος συγκεκριμένου συνδυασμού;

Πότε πρόλαβε, σε 7 μήνες παρουσίας του στον δήμο, να διαπιστώσει τόσα πολλά "ΛΑΘΗ". Και ποιός καλόπιστος πολίτης μπορέι να πειστεί ότι τα "ΛΑΘΗ" αυτά δεν αποτελούν άλλοθι και φύλλο συκής του ανεξάρτητου δημ. συμβούλου.

Ο κ. Τσουραλάκης οφείλει να μιλά υπεύθυνα , καθαρά με ειλικρίνεια και χωρίς υπεκφυγές.

Εγώ ως σκεπτόμενος πολίτης θεωρώ ότι η μόνη αντρίκια και έντιμη επιλογή για τον κ. Τσουραλάκη είναι αυτή της παραίτησης από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

΄Ολα τα άλλα αποτελούν ¨προφάσεις εν αμαρτίαις¨




ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Κάποιοι σχεδόν στεναχωρέθηκαν γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,μετατόπιστηκαν οι πυλώνες της ΔΕΗ εκτός οικισμών του Σταυρού. Ενα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ικανοποιήθηκε. Με την υλοποίηση ενός έργου που ασφαλώς και συμβάλλει στην συνολική ανάπτυξη του Δήμου Ρεντίνας στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. ΕΥΤΥΧΩΣ Ή ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΕΡΓΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ.
Στους πενθούντες blogers (η φωτογραφία δική τους)τι να πούμε.. Συλληπητήρια..

ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΝΤΙΝΑΣ...






Οι απολογισμοί στην πολιτική, όπως και στη ζωή είναι πάντοτε χρήσιμοι. Τριάντα δύο μήνες μετά την ανάληψη της δημοτικής εξουσίας από την σημερινή δημοτική αρχή, είναι αυταπόδεικτη και απτή, μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα για τον τόπο:
Στον Δήμο Ρεντίνας διαμορφώνεται μετά από χρόνια μια νέα κατάσταση. Τίθενται οι βάσεις για την δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού φορέα που υπερβαίνει τη λογική της διαχείρισης και της λειτουργίας του ως διοικητικού μηχανισμού, που χαράσσει και υλοποιεί τις πολιτικές του μαζί με τον πολίτη, με τη συμμετοχή του, με τη δική του προσφορά, αλλά και αποφασιστική γνώμη.
Πραγματοποιούνται μικρά αλλά σταθερά βήματα για ένα Δήμο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα, τη δυνατότητα παροχής ικανοποιητικών υπηρεσιών και αναπτυξιακής παρέμβασης, την ανταγωνιστικότητά τους, την αξιοποίηση του ενδογενούς δυναμικού, την προστασία του αστικού, αγροτικού και φυσικού περιβάλλοντος και τελικά τη συγκράτηση του πληθυσμού και την ισόρροπη ανάπτυξη. Με δυσκολίες με αναστολές με λάθη με προσπάθεια….
Κάποιοι σήμερα νοσταλγούν το παρελθόν. Τις περιόδους σύγχυσης στα δημοτικά μας πράγματα. Τις στιγμές που κυριαρχούσε στον δήμο μας η σκοτεινή πλευρά της πολιτικής. Που η δημοτική αρχή της Ρεντίνας ήταν συνώνυμη με την πολιτική ασυνέπεια , τον λαϊκισμό ,την πολιτική λαθροχειρία … Την περίοδο ποι ίσχυε η "ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ"

Και το πράγμα πάει να γίνει προκλητικό για τον ταλαίπωρο ( ναι τον ταλαίπωρο) Δήμο Ρεντίνας . Ξαφνικά σήμερα ακούμε απόψεις(από άφωνους στο παρελθόν συμπολίτες μας) του τύπου
« Πόσο μπροστά είναι ο όμορος Αγίου Γεωργίου» (Πρόκειται για τον ίδιο δήμο και για τον ίδιο δήμαρχο που στην προηγούμενη θητεία του είχε εκπέσει του αξιώματος του για παρατυπίες. Για τον ίδιο δήμο που πνίγεται στην πρώτη νεροποντή).
"Κύριοι Δήμαρχοι" έτσι τον καταντήσατε τον Σταυρό!!!( Ο Σταυρός ήταν ένας οικισμός με λυμένα τα προβλήματά του και ήρθαν οι Λιάμας Διαμαντής και Αντώνης Στοΐτσας οι οποίοι τον υποβάθμισαν)
Η λογική του «όλοι ίδιοι είναι» έχει ως στόχευση την ηθική νομιμοποίηση επιλογών του παρελθόντος.
Επιλογών που οδήγησαν τον δήμο Ρεντίνας στην πλήρη απαξίωση και στα όρια της χρεοκοπίας (3.000.000,00 ευρώ ήταν τα χρέη του δήμου στο τέλος του 2006)
Προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο το εγχείρημα το Δήμου Ρεντίνας. Αξιολογώ ως θετική την προσπάθεια για την αυτοτέλεια και την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την αξιοπρέπεια του τοπικού Δήμου και το σεβασμό στους δημότες πολίτες (και όχι υπηκόους).
Μετά από χρόνια εκφράζεται αυθεντικά και γνήσια η συλλογική συνείδηση της τοπικής , λαϊκής κοινωνίας που μάχεται, διεκδικεί και προοδεύει. Υπερβαίνοντας κομματικά χαρακώματα και ψυχώσεις του παρελθόντος .
Με μια ενωτική παράταξηπου εγγυάται τη σύνθεση ιδεών, σκέψεων, τάσεων, κοινωνικών απόψεων και αιτημάτων. Μια πρωτοπορία της τοπικής πολιτικής δραστηριότητας, με σταθερές αρχές και αξίες, για το συμφέρον του Δήμου Ρεντίνας , της κοινωνίας και του πολίτη. Μια παράταξη που στρέφει το ενδιαφέρον της στα σύγχρονα προβλήματα του Δήμου. Για ένα δήμο με κοινωνικό, αναπτυξιακό, συμμετοχικό, προοδευτικό, οικολογικό, επιμορφωτικό, φιλολαϊκό, αποκεντρωτικό χαρακτήρα. Μια παράταξη με άμεση, πολιτική και κοινωνική παρέμβαση σε ότι απασχολεί και βασανίζει τον Δήμο Ρεντίνας.
Και ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι ικανοί ανιδιοτελείς και έντιμοι στον τόπο μας οι οποίοι ηγούνται μιας τέτοιας προσπάθειας.