Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΝΤΙΝΑΣ...






Οι απολογισμοί στην πολιτική, όπως και στη ζωή είναι πάντοτε χρήσιμοι. Τριάντα δύο μήνες μετά την ανάληψη της δημοτικής εξουσίας από την σημερινή δημοτική αρχή, είναι αυταπόδεικτη και απτή, μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα για τον τόπο:
Στον Δήμο Ρεντίνας διαμορφώνεται μετά από χρόνια μια νέα κατάσταση. Τίθενται οι βάσεις για την δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού φορέα που υπερβαίνει τη λογική της διαχείρισης και της λειτουργίας του ως διοικητικού μηχανισμού, που χαράσσει και υλοποιεί τις πολιτικές του μαζί με τον πολίτη, με τη συμμετοχή του, με τη δική του προσφορά, αλλά και αποφασιστική γνώμη.
Πραγματοποιούνται μικρά αλλά σταθερά βήματα για ένα Δήμο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα, τη δυνατότητα παροχής ικανοποιητικών υπηρεσιών και αναπτυξιακής παρέμβασης, την ανταγωνιστικότητά τους, την αξιοποίηση του ενδογενούς δυναμικού, την προστασία του αστικού, αγροτικού και φυσικού περιβάλλοντος και τελικά τη συγκράτηση του πληθυσμού και την ισόρροπη ανάπτυξη. Με δυσκολίες με αναστολές με λάθη με προσπάθεια….
Κάποιοι σήμερα νοσταλγούν το παρελθόν. Τις περιόδους σύγχυσης στα δημοτικά μας πράγματα. Τις στιγμές που κυριαρχούσε στον δήμο μας η σκοτεινή πλευρά της πολιτικής. Που η δημοτική αρχή της Ρεντίνας ήταν συνώνυμη με την πολιτική ασυνέπεια , τον λαϊκισμό ,την πολιτική λαθροχειρία … Την περίοδο ποι ίσχυε η "ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ"

Και το πράγμα πάει να γίνει προκλητικό για τον ταλαίπωρο ( ναι τον ταλαίπωρο) Δήμο Ρεντίνας . Ξαφνικά σήμερα ακούμε απόψεις(από άφωνους στο παρελθόν συμπολίτες μας) του τύπου
« Πόσο μπροστά είναι ο όμορος Αγίου Γεωργίου» (Πρόκειται για τον ίδιο δήμο και για τον ίδιο δήμαρχο που στην προηγούμενη θητεία του είχε εκπέσει του αξιώματος του για παρατυπίες. Για τον ίδιο δήμο που πνίγεται στην πρώτη νεροποντή).
"Κύριοι Δήμαρχοι" έτσι τον καταντήσατε τον Σταυρό!!!( Ο Σταυρός ήταν ένας οικισμός με λυμένα τα προβλήματά του και ήρθαν οι Λιάμας Διαμαντής και Αντώνης Στοΐτσας οι οποίοι τον υποβάθμισαν)
Η λογική του «όλοι ίδιοι είναι» έχει ως στόχευση την ηθική νομιμοποίηση επιλογών του παρελθόντος.
Επιλογών που οδήγησαν τον δήμο Ρεντίνας στην πλήρη απαξίωση και στα όρια της χρεοκοπίας (3.000.000,00 ευρώ ήταν τα χρέη του δήμου στο τέλος του 2006)
Προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο το εγχείρημα το Δήμου Ρεντίνας. Αξιολογώ ως θετική την προσπάθεια για την αυτοτέλεια και την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την αξιοπρέπεια του τοπικού Δήμου και το σεβασμό στους δημότες πολίτες (και όχι υπηκόους).
Μετά από χρόνια εκφράζεται αυθεντικά και γνήσια η συλλογική συνείδηση της τοπικής , λαϊκής κοινωνίας που μάχεται, διεκδικεί και προοδεύει. Υπερβαίνοντας κομματικά χαρακώματα και ψυχώσεις του παρελθόντος .
Με μια ενωτική παράταξηπου εγγυάται τη σύνθεση ιδεών, σκέψεων, τάσεων, κοινωνικών απόψεων και αιτημάτων. Μια πρωτοπορία της τοπικής πολιτικής δραστηριότητας, με σταθερές αρχές και αξίες, για το συμφέρον του Δήμου Ρεντίνας , της κοινωνίας και του πολίτη. Μια παράταξη που στρέφει το ενδιαφέρον της στα σύγχρονα προβλήματα του Δήμου. Για ένα δήμο με κοινωνικό, αναπτυξιακό, συμμετοχικό, προοδευτικό, οικολογικό, επιμορφωτικό, φιλολαϊκό, αποκεντρωτικό χαρακτήρα. Μια παράταξη με άμεση, πολιτική και κοινωνική παρέμβαση σε ότι απασχολεί και βασανίζει τον Δήμο Ρεντίνας.
Και ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι ικανοί ανιδιοτελείς και έντιμοι στον τόπο μας οι οποίοι ηγούνται μιας τέτοιας προσπάθειας.

2 σχόλια:

  1. "Πρόκειται για τον ίδιο δήμο και για τον ίδιο δήμαρχο που στην προηγούμενη θητεία του είχε εκπέσει του αξιώματος του για παρατυπίες."

    ειχε ομως τα @@ να παραιτηθεί.κ οταν εβαλε υποψηφιοτητα στις επομενες εκλογες ο κοσμος τον ψηφισε και τον εβγαλε ΠΑΛΙ!!αυτο δε σου λεει τιποτα??ουδεις αλανθαστος!!το θεμα ειναι οτι αυτος ο ανθρωπος εκανε και κανει εργα που αναγνωριζονται οχι μονο απο το δημο του αλλα και απο τους γυρω δημους!πραματα που φαινονται!!τι συγκρινουμε τωρα!ειναι γενικα αποδεκτο οτι ο δημαρχος αγ.γεωργιου εχει ανεβασει level την περιοχη του!ακομη κ ο πρωην δικος μας δημαρχος ΕΚΕΙ δραστηριοποιειται επαγγελματικα!! αυτο δε λεει τιποτα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://rentina.blogspot.com/2009/08/blog-post_29.html

    αυτο τα λεει ολα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή