Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Σύμβουλου Ρεντίνας . Και οι κρίνοντες κρίνονται...


Το είδαμε κι αυτό. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗΣ προβάλλοντας λόγους όπως (αντιγράφουμε από τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης ):


  • Η απαράδεκτη κατάληψη των πεζοδρομίων συνεχίζεται με την ανοχή του Δημάρχου.

  • Η απαράδεκτη κατάσταση με τις ομπρέλες στις παραλίες και η μη τήρηση τωνπροδιαγραφών από τους επαγγελματίες συνεχίζεται.

  • Η υποβάθμιση των επιτροπών του Δήμου με την υποχρηματοδότησή τους αλλά και η απαξίωση τους από τον Δήμαρχο.

  • Η υποβάθμιση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου με την ελλειπή χρηματοδότηση και η απαξίωση τους από τον Δήμαρχο.

Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη δήλωση δεν συνιστά αστείο ή ανέκδοτο ως ενεργοί πολίτες και δημότες προβληματιζόμαστε:

Τα πεζοδρόμια και οι ομπρέλες ενδεχομένως αποτελούν πρόβλημα για τον Σταυρό . Τι ακριβώς έκανε ο κ.Τσουραλάκης για την βελτίωση της κατάστασης που περιγράφει; Ποιές προτάσεις υπέβαλλε στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο και δεν εισακούστηκαν;

Η αφηρημένη (και χωρίς στοιχεία) επίκληση για υποβάθμιση των επιτροπών του δήμου ποιόν μπορεί να πείσει ότι δεν είναι προσχηματική και υποκριτική;

Υποβάθμιση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου πως ακριβώς προκύπτει; Από όσα γνωρίζουμε ο Δήμος Ρεντίνας έχει πολύ καλές σχέσεις με τα τοπικά αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία τα οποία και ενισχύει οικονομικά ,στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Ο αυτόκλητος δικηγόρος τους κ. Τσουραλάκης ποιά στοιχεία ,περί του αντιθέτου έχει; Πως ακριβώς αντέδρασε (ως συμμετέχων πολίτης τότε) o ανεξάρτητος, όταν στο παρελθόν, χάθηκαν τα βιβλία του ΠΑΟΚ Σταυρού, χάθηκαν τα βιβλία του Λυκείου, χάθηκαν τα βιβλία του Τρίτωνα Βόλβης;(είναι γνωστό ποιός τα έχανε και για ποιό λόγο)

Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας . Η επιλογή ανεξαρτητοποίησης ήταν του κ. Τσουραλάκη ή του κόμματος του; Μήπως αποτελεί πράξη μεταμέλειας για την ενταξή του σε ψηφοδέλτιο που δεν υποστήριζε το κόμμα (1 είναι το κόμμα)

Πως ακριβώς μπορεί κανείς να αξιολογήσει ΗΘΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ την ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσουραλάκη και χωρίς προφανή λόγο. Δεν συνιστά πράξη ανεντιμότητας και αφερεγγυότητας έναντι κυρίως των πολιτών που τον ψήφισαν ως μέλος συγκεκριμένου συνδυασμού;

Πότε πρόλαβε, σε 7 μήνες παρουσίας του στον δήμο, να διαπιστώσει τόσα πολλά "ΛΑΘΗ". Και ποιός καλόπιστος πολίτης μπορέι να πειστεί ότι τα "ΛΑΘΗ" αυτά δεν αποτελούν άλλοθι και φύλλο συκής του ανεξάρτητου δημ. συμβούλου.

Ο κ. Τσουραλάκης οφείλει να μιλά υπεύθυνα , καθαρά με ειλικρίνεια και χωρίς υπεκφυγές.

Εγώ ως σκεπτόμενος πολίτης θεωρώ ότι η μόνη αντρίκια και έντιμη επιλογή για τον κ. Τσουραλάκη είναι αυτή της παραίτησης από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

΄Ολα τα άλλα αποτελούν ¨προφάσεις εν αμαρτίαις¨




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου